Isle of Skye – dag 4

Old Man of Storr – here we come; 5u25 – iedereen staat paraat om te vertrekken; Het wordt vandaag een behoorlijke beklimming naar de top van de Old Man of Storr; rond 5u45 zijn we op de parking; Bart vloekt als we toekomen – er staan al 4 auto’s op de parking …
Vol goede moed beginnen we aan de beklimming; eerlijk, … ben blij dat het pikkedonker was … en het moto van de groep was – samen uit – samen thuis;  met de nodige tussen- pozes – komen we rond 7u30 aan op de plaats die Bart voor ogen had. We zijn gelukkig de enige op die plek.

_pat6014

ps : de wandeling start ongeveer vanaf het water – dat je in de verte ziet. Afstand ongeveer 3.8 km – hoogste top 719 m.

Statief en camera op zijn plaats en dan is het wachten op het moment suprême, de zonsopkomst. Wat een schitterend zicht men heeft vanaf deze berg is onbeschrijfelijk en we hadden gelukkig een schitterende ochtend.

_pat5842-pano
Nog een half uur extra klimmen en we krijgen een ander standpunt.

_pat5911

_pat5907
Zelfs onze gids was in zijn nopjes – nadat ik enkele portretten had gemaakt van voorbij-gangers – om te poseren 🙂

_pat5996
Na de afdaling – korte lunch –  en enkele 10 tallen ponden verdiend te hebben op de par- king  😉 (PS : ondertussen stonden er een 50 tal wagens naast de weg) – ging het dan richting Storr Lochs (het meer dat je beneden ziet).

Hier aangekomen bleek het water VEEL te diep – zelfs met de mannen die laarzen aan hadden – om op de plaats te geraken tussen het riet.  Na een 2de poging op een andere plaats – ging het dan – rond 14u –  richting hotel om even op adem te komen.

_pat6036
Storr Lochs – met de groep op de voorgrond en de Old Man of Storr op de achtergrond.

Na het weerbericht bekeken te hebben besluit Bart om rond 15u30 richting Talisker Bay te rijden. Onderweg begint het te regenen – maar hoe dichter we bij het strand komen – na weer +/- 20 min. wandelen (PS : vandaag ongeveer 15 km gewandeld – met de nodige stijgingspercentages) – hoe beter het weer werd.

Op het strand hebben we nadien gespeeld met langere sluitertijden – om de beweging van de zee te accentueren; Verder gebruik gemaakt van polarisatie/grijs verloop en ND filter. Hieronder een impressie van de dagafsluiter.
_pat6159
_pat6248

_pat6093
_pat6278
Het was een zeer vermoeiende en boeiende dag en vermits we vandaag in de Talisker bay gefotografeerd hebben – en Talisker de enige nog overgebleven whiskey distellerie op het eiland is – heb ik de dag finaal afgesloten met een Talisker 30 years OLD.

Sláinte, Patrick

 

Advertenties
  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: