Isle of Skye – dag 3

Beste blogvrienden,

Vandaag dag 3 van onze workshop landschapsfotografie; en vandaag gaat het slechte weer ons een beetje parten spelen. Ze voorspellen namelijk vanaf de middag 95% kans op regen.

Vol goede moed vertrekken we, na uitchecken in ons hotel,  richting Slichagan. Daar aangekomen en na korte verkenning door Bart – besluit hij – gezien de relatief lage waterstand om door te rijden richting  Balmeanach Bay. Een leuke baai – in de buurt van Portree.

Na korte toelichting van Bart – gaat ieder op zoek naar een stukje rots aan zee – om een mooie compositie te maken.

Vandaag maak ik gebruik van de polarisatie filter om de reflecties tegen te werken en om de kleuren meer naar voor te laten komen. Ook spelen we met de sluitertijd – om beweging in het beeld te laten zien.

Op de rotsen kan het  gevaarlijk glad zijn – zelfs een ervaren gids heeft het hier moeilijk mee 😉

_pat5563

Hierbij een eerste beeld – kijk even naar de kleine plas water in de voorgrond – zonder polarisatie filter – reflectie op het water

_pat5728

Nu dezelfde foto – maar met polarisatie filter – de reflectie in het water verwijderd en je ziet ook effect op de eerste keien – rechts naast het groen – waar nu minder reflectie is.

_pat5729

Nu volgen nog enkele andere beelden – van deze weerom schitterende locatie.

_pat5570

_pat5577

De volgende foto’s met een iets langere sluitertijd van ongeveer rond de 1 à 2 sec. om de beweging te laten zien van de zee. Spijtig genoeg te weinig wind om veel golfslag te laten zien.

_pat5599

_pat5668

Onderstaand beeld met een iets lagere sluitertijd – door gebruik te maken van  ND filters. Heb ondertussen geleerd dat de “goedkopere” Cokin filters – zeker als je er 2 of meerdere gebruikt een effect hebben op de kleur van je beeld – duidelijk te zien tussen dit en vorig beeld.

_pat5716

Een beeld genomen op een andere plaats in de baai; in deze streek lopen er zeer veel schapen vrij rond in de natuur.

_pat5747

En een laatste beeld om af te sluiten rond 11u30 – toen het al een beetje aan het regenen was.

_pat5764

Rond 12u vertrekken we richting Portree, in de buurt hebben we een korte lunch samen en rijden dan verder naar het Royal Hotel in Portree. Zoals eerder voorspeld blijft het na- middag regenen en besluit Bart om theorie te geven ivm histogram, filters, compositie,… en vervolgens een zeer boeiende en verhelderende  uitleg over hoe hij zijn foto’s bewerkt in Lightroom. Thx Bart ! Top gedaan !

Na een gezellig diner sluiten we rond 21u de dag af – want morgenvroeg dienen we om 5u20 te vertrekken. Old Man of Storr – here we come …

groetjes

Patrick

 

Advertenties
  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: